Зволожуюче обладнання
Моделі
Використовується для зволоження зерна.
Навіщо зволожувати зерно: машина для зволоження БШУ
Підприємство, яке спеціалізується на помелі зерна, має два виробничих етапи. Перший - це підготовка зерна до помелу, а другий - це безпосередньо його помел. Перший етап включає в себе складання помольних партій зерна, очищення його від усіляких домішок, видалення зародка і оболонок, а також кондиціонування. До останнього кроку має безпосереднє відношення машина для зволоження БШУ, виробництво і продаж яких ми надаємо.
Подані етапи - дуже важливі для кожного підприємства, так як зазвичай партії зерна, які надходять для обробки на борошномельне підприємство, не приходять в такому ж стані, як ми бачимо його на продаж в магазині. Також варто відзначити, що на борошномельні підприємства партії зерна надходять з різних місць, відповідно вони мають різні показники якості.
В обробці зерна і приведення його в стан, що відповідає стандартам, бере участь велика кількість техніки, включаючи машину для зволоження БШУ. Розглянемо основні етапи обробки зернових культур.
Спочатку крупу відчищають від домішок, які розрізняються за розмірами і аеродинамічними властивостями. Цей процес відбувається на сепараторах. На виході із сепаратора зерно очищається від металомагнітних домішок. Поверхня внутрішньої частини барабана - наждачна, а щіткової частини - металева. Щіткові машини в цьому випадку виступають в якості полірувальної машини: із зерна видаляються залишки пилу, а також частинки надірваних оболочок.
Наступний етап підготовки зерна - кондиціонування або зволоження - в ньому бере участь машина для зволоження БШУ. Існує два види кондиціонування: холодне і гаряче. Перше проводиться шляхом зволоження зерна водою з температурою не вище 18-20 ° С, а потім підігрітою до 35 ° С. Потім зерно зволожують в силосах протягом 12-14 годин. Цей процес необхідний для того, щоб оболонки зерна просочилися водою, стали більш пластичними, а зв'язок між ними і ендоспермом зерна значно слабшає. Це робить можливим відділення їх один від одного при подальшому процесі помелу просіюванням: частинки оболонок, які стануть зерном, з легкістю відпадуть. Застосування машини для зволоження БШУ в цьому випадку має сенс, якщо необхідно обробити зерно, яке містить клейковину з малим вмістом.
Машина для зволоження БШУ використовується і при гарячому кондиціонуванні, коли зерно підігрівають до 55-60 ° С, потім охолоджують до 16-20 ° С і зволожують протягом 2-6 годин. Для швидкісного зволоження зерна іноді використовують водяну пару. Режим гарячого кондиціонування підбирається відповідно до початкової якості клейковини зерна. При цьому слабка клейковина передбачає необхідність більш сильного прогрівання зернової маси. Слід не відзначити вагому роль машини для зволоження БШУ в цих процесах підготовки до помолу.
Остання може бути розгорнутою або скороченою ,залежно від виду зернової культури. Так, помел пшениці здійснюється тільки по розгорнутій схемі, що включає кілька сепарувань, очисток, кондиціонування і зволоження.